Οι μυστικές λίμνες του Κο Σαμούι

στις
DSC00064.JPG

Καυτός ήλιος, μοναδικές παραλίες με σμαραγδένια νερά, η φύση σε μεγαλειώδεις στιγμές, τροπικές ζούγκλες με καταρράκτες και απίστευτη βιοποικιλότητα, περιμένουν τους επισκέπτες που επιλέγουν τον παράδεισο του Κό Σαμούι, του δεύτερου πιο δημοφιλούς νησιού της Ταϊλάνδης μετά το Πουκέτ για χαλάρωση.

20150213_051643.jpg

Οι εμπειρίες πολλές και γεμάτες εκπλήξεις όπως αυτή που περιλαμβάνει το Εθνικό πάρκο του Αρχιπελάγους του Σαμούι το Ang Thong με τα 42 ακατοίκητα μικρά νησάκια μυστικές λίμνες, όπως η λεγόμενη «Σμαραγδένια» και λευκές παραλίες.

20150213_083907.jpg

Το «στέμμα» του αρχιπελάγους φοράει το μεγαλύτερο από τα νησιά, το Mae Koh , «το νησί της μητέρας» που συνήθως δέχεται τον κύριο όγκο των επισκεπτών που καταφθάνουν από το Σαμούι με καταμαράν ή τουριστικά σκάφη στις ημερήσιες εκδρομές στο πάρκο.

DSC03874.JPG

Το ταξίδι ως τα εκεί περιλαμβάνει εξερεύνηση μέσα στη ζούγκλα, στις σπηλιές, τις λίμνες, κολύμπι στις παραλίες με την κατάλευκη άμμο ή στους καταρράκτες. Και οι αισθήσεις απογειώνονται.

DSC03895.JPG

Το Εθνικό πάρκο Ang Thong αποτελεί από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των ταξιδιωτών στο Σαμούι που έχουν να επιλέξουν από μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων.

DSC03889.JPG

Από απλή χαλάρωση έως σνόρκελινγκ, άλλα θαλάσσια σπορ, ή απλά εξερεύνηση μέσα στην κατάφυτη ζούγκλα με την εντυπωσιακή βιοποικιλότητα.

DSC03885.JPG

Το πάρκο που απέκτησε αυτό το χαρακτήρα το 1980 είναι προστατευόμενη περιοχή που καλύπτει το 80% του αρχιπελάγους γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση στα νησάκια για την προστασία του περιβάλλοντος.

DSC03908.JPG

Ο παράδεισος του Ang Thong ήταν η έμπνευση για το βιβλίο «Η παραλία» του Alex Garland όμως για την κινηματογραφική μεταφορά με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο επελέγη η διάσημη πια παραλία Μάγια στα νησιά Πί Πι του Πουκέτ που απέκτησαν παγκόσμια φήμη. Ακόμα και έτσι το βιβλίο απογείωσε και τη φήμη του Ang Thong.

20150213_055753.jpg

Από τα καλύτερα μέρη είναι το Koh Mae στο οποίο οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία σκαρφαλώνοντας σε ένα ύψωμα να απολαύσουν τη μαγευτική θέα του αρχιπελάγους και να δουν την περίφημη κρυμμένη «σμαραγδένια λίμνη».

DSC03876.JPG

Και φυσικά το Koh (νησί) Sam Sao με τον απίστευτης ομορφιάς κοραλλιογενή του ύφαλο που προσφέρει σε όσους επιλέξουν το σνόρκελινγκ μια μοναδική εμπειρία με πολύχρωμα τροπικά ψάρια να απολαμβάνουν το φαγητό που ρίχνουν οι δύτες για να τα προσελκύσουν και έτσι να μπορούν να τα δουν οι τουρίστες που βουτούν με μάσκα και αναπνευστήρα στα ζεστά διαυγή νερά

DSC03881.JPG
DSC03880.JPG

Σχολιάστε